Het puberbrein: fascinerend
Geplaatst op: 21 november 2016

Op dinsdagavond 15 november kregen ruim 200 ouders en een aantal docenten de ontbrekende handleiding gepresenteerd over het puberbrein door Aletta Smits.
Als ouderraad vonden wij het fantastisch dat er zo’n grote opkomst was en uit alle lovende kritieken mogen wij concluderen dat het ook zeer de moeite waard was.
In anderhalf uur werden wij bijgepraat over wat een puber zoal beweegt, want wist u dat het brein van 10 jaar tot zelfs 25 jaar in ontwikkeling is.

Bij het ene kind openbaart het zich heftiger dan bij het andere, maar geen enkel kind en daarmee geen enkele ouder ontkomt eraan. Niet je huiswerk maken. Alsmaar te laat komen. Aan de mobiele telefoon zijn vastgekit. Telkens weer wat vergeten. Altijd een weerwoord hebben.

Er is dus een verklaring voor. De pubers zijn daarnaast ook erg druk met zichzelf en met hun sociale omgeving, Hoe ik doe! Hoe ik echt ben! Hoe anderen mij zien!
Aletta wist ons op zeer inspirerende, humoristische wijze met hilarische voorbeelden te laten inzien en te troosten dat onze lieve zoon of dochter er niet altijd wat aan kan doen.
Het is en blijft een bijzondere ontwikkelingsfase en met veel goede tips & tricks die we in praktijk kunnen brengen, was het tevens een bijzondere leerzame presentatie.


Annemarie Smit
Voorzitter ouderraad

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!