ScienceBattle 16 november 2017
Geplaatst op: 24 oktober 2017

16 november 2017 laten jonge wetenschappers hun vertrouwde laboratoria even achter zich en gaan een wedstrijd met elkaar aan en presenteren hun promotie-onderzoek binnen tien minuten. Jullie zijn de jury en beslissen wie wint.

Het vindt plaats op 16 november 2017, om 20.00 uur in de Theaterzaal op het Gerrit Komrij College. Toegang voor vwo-4, vwo-5 en vwo-6. Zit je niet in één van deze leerjaren? Je bent ook welkom zolang er plaats is. Inloop is vanaf 19.30 uur met een gratis welkomstdrankje! Tevens kan de ScienceBattle als inspiratie dienen voor je profielwerkstuk en is er huiswerkvrij op vrijdag voor de aanwezigen!

De kandidaten voor dit jaar:

  1. ‘Zwarte gaten’ bestaan ze in het echt? Watse Sybesma (Universiteit Utrecht)
  2. Hoe werken gezonde hersenen? Dieudonnée van de Willige (Universiteit Utrecht) zag dat er binnen de cel een soort hele kleine mannetjes zijn die daar voor zorgen.
  3. Hoe kun je efficiënt zwemmen wanneer je heel klein bent? Bram Bet (Universiteit Utrecht) bestudeert de beweging van superkleine deeltjes.
  4. Eenvoudige, schonere energiebronnen. Michiel de Jong (TU Delft) werkt aan een oplossing die erg eenvoudig is: haal de stroom gewoon uit je raam!

Presentatie: René M. Broeders

science-battle-poster