Daphne Kremer, trots van het GKC!
Geplaatst op: 15 december 2017

Daphne Kremer uit m4b heeft haar Maatschappelijke Stage gedaan bij Humanitas, het beviel haar zo goed dat ze nog steeds bij deze organisatie actief is. Daphne zet zich in voor jonge en oudere mensen die het moeilijk hebben, eenzaam zijn en een steuntje in de rug nodig hebben. De organisatie heeft ook een Vriendencafé en daar helpt ze mee bij bijvoorbeeld bingo’s en barbecues.

Maar dat is nog niet alles. Daphne zet zich tevens in voor de activiteit levenstijdschriften. Voor een oudere dame uit een bejaardentehuis schrijft ze in stukjes in een glossy haar levensverhaal op en plaatst er foto’s van nu en vroeger bij. De mevrouw is dementerend en door het tijdschrift komt ze weer achter dingen van toen, wie haar familie was, waar ze heeft gewoond enzomeer. Zo komen er herinneringen terug en onthoudt zij dingen beter.

Daphne hoopt nog lang vrijwilligerswerk te mogen doen. “Zo lang als het kan, want ik vind het leuk en belangrijk.”
Dat ze nu is voorgedragen voor een prijs, vindt ze heel bijzonder. “Ik had dat nooit verwacht. Ik ben nog maar 15, dus ik vind het best apart.” De nominatie op zich vindt Daphne al leuk genoeg. „Als ik de prijs niet krijg dan gun ik het een ander ook heel erg. Maar misschien maak ik wel kans omdat ik de jongste vrijwilliger ben.”

Vrijwilligerswerk is heel cool

Daphne raadt eenieder aan om Vrijwilligerswerk te doen: „Sommigen denken dat vrijwilligerswerk altijd met oudere mensen is, maar het kan juist heel breed zijn en ook met jongeren. “Ga het gewoon eens proberen zou ik zeggen, dan weet je zelf hoe het is om vrijwilliger te zijn. Je krijgt er veel waardering voor terug en voelt goed.”

Landelijk bekend

Vorige week, op 7 december, stond er in Metro een interview met Daphne en als of dat nog niet genoeg was, zat ze een dag later bij het Tv-programma Tijd voor MAX, bekijk hier.
Vol overtuiging en heel naturel zat ze zonder een spoortje schroom helder haar verhaal te doen, aan tafel met o.a. Ellen ten Damme, Harm Edens en Eric van Sauers, die zeer bewonderend toehoorden. Op de vraag van de presentator of ze later de Zorg in wilde, antwoordde ze resoluut: “Nee ik wil juffrouw worden!”

Stem op Daphne!
Zo’n 5 miljoen Nederlanders doen vrijwilligerswerk. Zij zorgen er onder meer voor dat kinderen kunnen sporten, er groen is in de buurt, ouderen ondersteuning krijgen, de EHBO is geregeld op festivals en branden worden geblust. Als blijk van waardering reikt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) – samen met VNG en NOV – de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’ uit. Stemmen voor de publieksprijs kan tot en met 30 januari via vrijwilligersprijzen.nl op ruim 100 projecten en vrijwilligers in drie categorieën: lokaal, landelijk en de Vriendenloterij Passieprijs.

Complimenten voor Daphne, ze is een voorbeeld voor velen. Het is mooi dat dit allemaal met Maatschappelijk Stage begonnen is.


Gerrit Wamelink
Coördinator MAS

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!