Hoe is het om te leven met een beperking?
Geplaatst op: 21 november 2016

Het zou je maar gebeuren, je komt de klas in en je bent een uur afhankelijk van je ‘zorgverlener’. Dit overkwam de leerlingen van afdeling verzorging. Hun handen werden vastgebonden, zo merkten ze dat het lastig is om zelf veters te strikken of een beker van het aanrecht te pakken. Door een ‘slecht-zichtbril’ ervoeren ze dat het heel naar is dat je geen diepte kunt zien, en het heel spannend is om zo van de trap te lopen.

Door deze ervaringen kunnen ze zich in de toekomst goed inleven in de cliënten waar ze misschien mee te maken krijgen in het werkveld. Hoe voelt het als je niet alles meer zelf kunt? Dit was een voorbereiding op de gastles die een week later plaatsvond.

Op woensdag 9 september kwamen Karin en Maria vanuit Nieuw Wehl met de regiotaxi naar het Gerrit Komrij College. Door hun verstandelijke beperking wonen ze bij Elver, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze werden hartelijk ontvangen door leerlingen. Er werd een handmassage gegeven, hun nagels werden gelakt, en er is muziek gemaakt. (ja ja, alle leerlingen liepen mee in de polonaise!) Er werden een heleboel vragen gesteld, om te horen hoe het is om begeleid te wonen, en te leven met een beperking. Wat waren Karin en Maria open en enthousiast. Als afsluiting hebben we nog met z’n allen thee gedronken en cakejes versierd. “Dit was een dag om nooit te vergeten!” Aldus Karin en Maria van Stichting Elver!


Debbie te Molder
stagiaire Zorg en Welzijn

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!