Open Huis 30 januari 2019
Geplaatst op: 1 februari 2019

Het programma van ons Open Huis zit zo in elkaar gezet dat toekomstige leerlingen ervaren hoe het is om als leerling op het Gerrit Komrij College lessen te volgen. Groep 8-leerlingen volgen ’s middags minilessen en “oefenen” in het wisselen van lokalen. Ja, een school voor voortgezet onderwijs is net even anders georganiseerd dan een basisschool waar je voornamelijk in hetzelfde lokaal je lessen volgt.

We zetten altijd een zo gevarieerd mogelijk rooster in elkaar, zodat zowel theorievakken als de talen, wiskunde, aardrijkskunde en geschiedenis, als ook de meer praktische vakken aan bod kunnen komen. Interessant zijn de lessen in de “basket” bij Science, het laboratorium waar interessante proeven gedaan kunnen worden of bij techniek waar je zelf een lampje in elkaar zet. En natuurlijk onze beroepsgerichte afdelingen Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR), Zorg en Welzijn (Z&W), Dienstverlening en Producten (D&P) en Mobiliteit en Transport (M&T) spreken voor zich. Mooi om te zien hoe enthousiast en vrolijk de jongelui aan de slag gaan en ook onze docenten genieten volop van deze lessen. Het natuurlijk ook heel leuk om te laten zien wat je in het vak dat je geeft allemaal kunt leren en doen.

Het mooiste van het avondprogramma vind ik persoonlijk de manier waarop de jongeren hun ouder(s)/verzorger(s) meenemen in de school. Je hoort ze zeggen: “Dan moeten we hier de trap nemen en als we dan rechts gaan komen we bij het lokaal waar we vanmiddag aardrijkskunde hebben gehad”. Het is alsof ze al jaren hier komen en precies de weg weten te vinden in het gebouw.

Op zo’n avond kun je ook ervaren dat, hoe druk het ook is in de school, het gebouw toch een rustige omgeving is. De bezoekers, en overdag onze leerlingen, verspreiden zich over alle lagen en lokalen die er zijn. De school heeft, zoals ik het ervaar, een rustige uitstraling ondanks de vele mensen die aanwezig zijn.

Zo tegen het einde van de avond keert iedereen weer terug in het atrium en zie ik vele blije gezichten. Er kan nog een kopje koffie of iets fris gedronken worden, al dan niet met een door de afdeling HBR gebakken appelflap.

Het was een gezellige ambiance waarbij onze leerlingen gezorgd hebben een passende muzikale bijdrage en bezoekers de weg wezen naar de verschillende presentaties in onze school.

Ik kijk terug op een heel geslaagd Open Huis en ben trots op datgene wat we hebben kunnen laten zien aan onze bezoekers.

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!