ROVA onthaalt op het Komrij College
Geplaatst op: 15 februari 2019

Nu het lijkt of de winter wijkt voor regenachtig weer vond de afdeling zorg en welzijn van het Gerrit Komrij College het tijd worden om de mannen van de ROVA te onthalen op een feestelijke maaltijd als dank voor hun inzet de afgelopen winterperiode. Tijdens de sneeuwval, die verrassend ook Winterswijk wit kleurde, zorgden zij dat straten, fietspaden en troittoirs begaanbaar waren. Een inzet vanaf de vroege ochtenduurtjes om zo de weg naar school of werk mogelijk te maken.

Dat naast pret sneeuw ook voor overlast kan zorgen, weten de 1400 leerlingen van het Gerrit Komrij College maar al te goed. De weg van huis naar school kan glad en gevaarlijk zijn en op tijd in de les aanschuiven wil dan ook wel eens lastig zijn. De sneeuwdienst van de ROVA weet als geen ander dit probleem op te lossen door met sneeuwschuivers en strooiwagens de openbare ruimte begaanbaar te maken. Drie meiden van de afdeling Zorg en Welzijn van het GKC vonden dat ze deze stoere mannen in het zonnetjes moesten zetten en samen met hun docenten bedachten ze voor hen een gezonde en voedzame maaltijd.

Kiomi Berensen, Daiwy Smeenk en Carlijn van Hoogstraten wisten in het kader van een eindopdracht facilitair en catering hun gasten van ROVA te verrassen. Naast het gastvrouw zijn, kende de opdracht ook onderdelen als budgettering, tafelschikking en vanzelfsprekend de kookprestatie zelf. De drie leerlingen vertellen met enthousiasme over hun opdracht. “Het bedenken van het menu kostte wel even wat moeite en dan moeten de ingrediënten ook nog berekend worden. Dat is allemaal wel spannend hoe dat uitpakt,” aldus Kiomo. Spannend omdat het een betekenisvolle opdracht is in een levensechte situatie. Het Gerrit Komrij College telt vier beroepsrichtingen waarbij praktijkopdrachten een groot deel van de studie betreffen. Ook de docenten van de afdeling Zorg en Welzijn begeleiden leerlingen tijdens die praktijkopdrachten op weg naar een toekomstige studie of baan.

“We hebben natuurlijk zelf ook geproefd, je moet wel weten wat je gasten voorzet”, vertelt Daiwy Smeenk, die tevreden terugkijkt op deze spannende opdracht. De zeven mannen van de ROVA hebben zichtbaar plezier van alle aandacht die ze krijgen. Dat er voor de inwendige mens goed gezorgd is, laten de lege schalen zien die naderhand op de tafels achterblijven. De gasten mogen tot slot nog hun beoordeling geven over de geleverde prestatie van de leerlingen. Carlijn Hoogstraten:” Die beoordeling weegt mee in het eindoordeel van de docenten. Het is een echte publieksjury die kritisch meekijkt, maar we hebben heel erg ons best gedaan om een topmaaltijd neer te zetten.”

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!