Sportles voor ouderen
Geplaatst op: 19 oktober 2018

De afdeling Zorg en Welzijn is, net als alle andere beroepsrichtingen, in beweging. Het 4e jaar ziet er nu heel anders uit. Leerlingen mogen zelf hun keuzevak bepalen. Eén subgroep heeft gekozen voor sport. Na bijwonen van gymlessen voor ouderen en lange voorbereiding hebben ze als eindopdracht zelf een sportles gegeven aan ouderen. Alles hebben ze bedacht: warming-up, cooling-down, gymoefeningen, choreografie en muziek! Het is een geweldig eindproduct geworden van Carlijn, Daiwy en Kiomi.

Wij zijn Daiwy Carlijn en Kiomi. Wij zitten in de vierde klas van het Gerrit Komrij College, opleiding zorg en welzijn. Wij hebben voor de keuzemodule ”sport en bewegen” gekozen. Wij moesten een eindopdracht uitvoeren: een sportles organiseren bij een doelgroep naar keuze. Wij hebben de doelgroep ouderen gekozen en hebben een sport- en beweegles gegeven bij het budocentrum. Dit vonden wij superleuk.

Wij hebben ons er goed op voorbereid en hebben verschillende oefeningen opgezocht en een warming up en een cooling down op muziek gemaakt. We kregen de opdracht van onze docenten. Er stond dat we er een verslag van moesten maken, van voorbereiding tot eindoordeel. En alles moest uitgetypt worden. Dit was heel veel werk en zijn hier lang mee bezig geweest.

We moesten een warming up maken: in ons geval hebben wij een choreografie gemaakt op muziek. De ouderen vonden het heel leuk, een keer wat anders dan normaal. Ook hebben we drie spelletjes uitgekozen om te doen. Het waren best simpele oefeningen, maar we maakten het elke keer een stukje moeilijker, als het heel goed ging. Een van de drie spelletjes was badminton, de ouderen mochten zelf kiezen of ze speelden met een ballon of een pluimpje. Het tweede spel was met hoepels; bij dit spel stond een begeleider die de oefeningen voordeed, dit deden zij dan na. Als de oefening goed ging verzonnen we weer een andere oefening, zo bleef het een uitdaging.
Het laatste spel was ballon hooghouden. Dit was voor de ouderen een leuk spel, ze moesten hierbij veel samenwerken. We begonnen met een ballon en als dit goed ging, kwamen er steeds meer ballonnen bij. Toen dit klaar was, zijn we begonnen aan de cooling down, dit was moeilijker dan dat wij verwacht hadden.Toen we alles hadden gedaan en de les klaar was, hebben we met zijn allen nog een kopje koffie gedronken met een stukje cake die we zelf hadden gebakken.
De oudere mensen vonden het een hele leuke les en we mochten wel vaker komen!
Deze dag hebben wij veel geleerd en zijn we er achter gekomen dat ze veel meer konden dan dat wij hadden verwacht. Het was een topdag!


Daiwy Smeenk
Carlijn van Hoogstraten
Kiomi Berentsen
Leerlingen klas k4c

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!