Decanaat
Decanaat VMBO BL KL en mavo

De tweede klas leerlingen kaderberoepsgerichte- en basisberoepsgerichtleerweg kiezen in het 2e leerjaar een beroepsrichting voor de bovenbouw. In samenwerking met de mentor wordt er aandacht besteed aan de keuze die de leerlingen moeten maken. De keuze die de leerling maakt bestaat uit een sector keuze en een beroepsafdelings keuze die ze in de bovenbouw gaan volgen. Om te komen tot een weloverwogen keus zijn er verschillende activiteiten die de leerlingen uitvoeren.

 

Decanaat Havo & VWO
  • Zal ik NG of EM kiezen?
  • Is M&O iets voor mij
  • Ik denk dat…
  • Ik weet niet of…
  • Wat wil ik eigenlijk?

In havo en vwo valt veel te kiezen. In de derde klas kies je je profiel en je vakken voor de bovenbouw. In H4/H5 of V5/V6 kies je je definitieve vervolgopleiding. Veel leerlingen (en ouders) vinden het lastig om een goede keuze te maken.

 

De decaan helpt

Het kan zijn dat je nog geen idee hebt welk profiel je in de bovenbouw gaat volgen. Of misschien weet je wel je profiel, maar nog niet precies welke vakken daar in moeten zitten. De decaan helpt je bij je keuze. Dat gebeurt met de methode Qompas, maar natuurlijk kun je ook met de decaan spreken. In een gesprek kun je al je vragen stellen. Vaak kun je na zo’n gesprek weer verder en helpt het je na te denken over je mogelijkheden.

Misschien weet je nog helemaal niet wat je wilt studeren of twijfel je daarover. Of  misschien weet je wel wat je wilt studeren, maar moet je nog beslissen waar je dat gaat doen. De decaan begeleidt je hierbij. Door het gebruik van de methode Qompas ben je vaak al een heel eind. De decaan kan je verder helpen, zodat je tot een definitieve keuze kunt komen.

 

Openingstijden

Het decanaat is elke dag een aantal uren geopend. Langskomen zonder afspraak kan. Als je zeker wilt weten dat de decaan tijd voor je heeft, is het raadzaam om een afspraak te maken. Gea Beuzel is decaan voor de afdelingen havo en vwp. Lonneke Nekkers voor vmbo en mavo.

Een decaan is er voor de leerlingen en ouders: voor begeleiding en advies. Maak gebruik van de mogelijkheden en kom langs!

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!