Horeca, Bakkerij & Recreatie

Wil jij graag praktisch leren? Ga dan voor de richting HBR binnen het VMBO. Binnen het Gerrit Komrij College kun je ervaring opdoen in de keuken, bakkerij, restaurant of toerisme/ recreatie. Je richt je op het bereiden en de verkoop van producten voor onder andere de horeca en bakkerij. Werken in HBR is afwisselend en uitdagend. In de keuken en het restaurant krijg je les in koken en serveren. Je leert vaardigheden die je nodig hebt om later een beroep uit te oefenen of door te stromen naar het MBO. Hierbij zijn hygiëne, vaktechnische vaardigheden en het correct omgaan met gasten heel belangrijk.

In de bakkerij leer je diverse producten vakkundig te bereiden, decoreren en presenteren. Ook leer je binnen de bake-off  afdeling diverse soorten producten maken. Deze producten (o.a. broodjes gezond, croissants, enz.) worden dan weer direct door jou verkocht aan klanten in onze schoolkantine.

Bij toerisme/recreatie leer je onder andere vakanties verkopen, activiteiten begeleiden en bezoekers informeren en vermaken. Om de lessen goed te kunnen geven, beschikt het GKC over moderne praktijklokalen, zoals een restaurant, professionele keuken, bakkerij met bake-off  verkooppunt en een multifunctionele sport- en recreatiezaal. Een diploma en dan? In de naam VMBO zit het woord ‘Voorbereidend’. De opleiding is namelijk bedoeld als voorbereiding op het MBO (Middelbaar Beroeps Onderwijs). Het mooie van het GKC is dat wij je een perfecte aansluiting van VMBO op MBO kunnen bieden in eigen huis.

 

PROFIELDELEN geboden in leerjaar 3

  • Bakkerij
  • Keuken
  • Recreatie
  • Gastheerschap

 

PROFIELGEBONDEN THEORIEVAKKEN:

Verplicht:            economie

Vrije keuze:       1 vak kiezen uit Duits of wiskunde

Op deze pagina:

Er zijn geen tags aanwezig op deze pagina!